Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Reparatie-atelier voor matrassen


Matrasproducent Bedaffair start met een reparatie-atelier voor matrassen van natuurlijke materialen. Hier worden oude matrassen hersteld waardoor gebruikte grondstoffen in de kringloop blijven. Het is de start van een circulair ketenproject. 
 


Bedaffair is producent van matrassen die volledig worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals hennepwol, kokos, kamelenhaar, paardenhaar en biologische wol. Normaal gesproken worden deze matrassen aan het eind van de levensduur afgedankt, ofwel: belanden ze in de verbrandingsoven. Bedaffair opent nu een een reparatie-atelier voor matrassen van natuurlijke materialen die hier worden opgeknapt zodat ze weer een tijdje meekunnen. 'Met dit reparatie-atelier dragen we bij aan een circulaire economie en beperken we de groeiende afvalberg', zegt Marjolein Vaders, mede-eigenaar van Bedaffair.

 

 

Reparatie25 jaar oude matras
Met de start van het reparate-atelier wordt volgens Vaders niet alleen voorkomen dat matrassen op de schroothoop belanden of in de fik gaan, maar heeft het ook direct voordelen voor de klant. 'Enerzijds voorkomen we dat mensen na een aantal jaren een ander bed kiezen omdat het niet meer aan de wensen voldoet. Anderzijds krijgen matrassen na tientallen jaren een tweede leven.' Als bewijs daarvan levert Bedaffair een tweetal foto's van echtgenoot Arend Vaders die een matras aan het maken is; de een is van 25 jaar geleden en de ander is dezelfde matras in 2022.

Universeel reparatiebedrijf
Bedaffair wil uitgroeien tot een ‘universeel reparatiebedrijf’ waarbij ook matrassen van andere bedrijven welkom zijn, zo lang deze zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Het bedrijf, dat naast producent ook een eigen winkel heeft met 'groene' bedden, slaapkamermeubelen en bedtextiel, ziet de reparatie-afdeling als de start van een volledig circulair ketenproject. De bedoeling is om uiteindelijk met dezelfde grondstoffen alle fasen steeds opnieuw te doorlopen: productie, reparatie, ontmanteling, recycling en hergebruik en wederom productie. Op die manier blijven alle producten in de kringloop.

 

1 2 3 4 5 6 ... 3143 >
© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten