Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Hongi, de zoveelste matrassen startup, doet het net even anders

Matrassen start-up Hongi zegt als eerste pure online speler ‘gepersonaliseerde, modulaire en smart matrassen’ te kunnen aanbieden. Klanten kunnen online hun ‘eigen’ matras samenstellen.Hongi is opgericht in Oostenrijk, heeft de producten in Duitsland laten ontwikkelen en wil vooral op de Amerikaanse markt naam maken. Het is de zoveelste ‘start-up’ die matrassen via internet aanbiedt. Dat betekent: bestellen via internet, aflevering in een doos e, n 100 dagen proeftijd om uit te proberen. Grootste verschil met de andere online aanbieders is dat Hongi afstapt van het idee one fits all, dat wil zeggen een matras die voor iedereen geschikt zou zijn.

Zelf matras samenstellen
Via de site van Hongi kun je een matras ‘configureren’. Daartoe moet je via de site aan aantal gegevens invullen zoals geslacht, lengte, gewicht en nog wat zaken. De uitkomst hiervan leidt tot de wijze waarop de drie schuimlagen van de matras op elkaar worden gestapeld. Mocht dat niet bevallen dan kun je later een schuimlaag laten vervangen, zo belooft het bedrijf. Ook is het mogelijk een tweepersoons matras te laten maken waarbij de linker en rechterzijde verschillend van opbouw zijn.

Oprolbaar met pocketveren
Vooruitlopend op wat mogelijk komen gaat, geeft de Amerikaanse site (niet de Duitstalige) aan dat je kunt kiezen uit acht verschillende lagen voor de opbouw van de matras. Daarbij zit ook een pakket pocketveren en daarmee zegt Hongi zich ook te willen onderscheiden. Om dit te realiseren is een samenwerking afgesloten met Leggett & Platt, een grote fabrikant die toeleverancier is van de matrassen- en meubelindustrie. Leggett & Platt heeft verstand van verpakkingen en weet hoe je en matras met metalen veren toch in een doos kunt schuiven, zo zegt Hongi.

Extra gadgets
Als extraatje laat Hongi weten dat het mogelijk wordt de matras smart te maken. Hoe dat in zijn werk zal gaan, is nog onduidelijk, maar via bepaalde sensoren (in de matras?) worden ademfrequentie, hartslag en het aantal bewegingen in bed geregistreerd. Deze gegevens kun je ’s morgens aflezen op je smartphone, tablet of computer.
Hongi is momenteel verkrijgbaar in Oostenrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten