Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

100-jarig bestaan Bauhaus op IMM

Verschillende exposanten op meubelbeurs IMM grijpen het 100-jarig bestaan van Bauhaus aan om de aandacht te vestigen op de meubelklassiekers uit die tijd die zij in de collectie hebben.

Dit jaar wordt op uitgebreide schaal herdacht dat in 1919 Bauhaus werd opgericht, in eerste instantie een school maar later vooral bekend geworden als 'stijl'. De aan Bauhaus gelieerde ontwerpers bedachten een groot aantal meubelen waarvan een deel nog steeds geproduceerd wordt door onder meer Thonet, Knoll International en Tecta. Zij staan van 14 tot en met 20 januari op de meubelbeurs IMM in Keulen en laten daar modellen uit hun collectie zien die alle stammen uit de tijd van Bauhaus (1919 – 1932).

Diversiteit en stijl
Hoewel de diversiteit van Bauhaus te groot is om te spreken van een bepaalde stijl worden een aantal meubelklassiekers wel als zodanig gekarakteriseerd. Niet iedereen kent de namen zoals de Barcelona Chair, de Wassily Chair en de S 533 F, maar de daarbij behorende modellen worden direct herkend. Knoll International, niet te verwarren met de Duitse zitmeubelfabrikant Walter Knoll, verwijst in de uitnodiging voor de komende beurs naar de kleuren en vormen uit de Bauhaus tijd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten