Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

10e editie van Designday in Maastricht

Van 15 tot en met 17 mei wordt in Maastricht Designday gehouden, een podium voor voor designers die zelf ontwerpen én maken. Bezoekers kunnen design kijken en kopen én krijgen de kans om in gesprek te gaan met de ontwerpers over hun design.

Designday biedt onderdak aan zo’n zestig designers uit binnen- en buitenland. Bij de deelnemers zitten vrijwel volstrekte no names alswel ontwerpers die al enige naam hebben gemaakt. Voor allen geldt dat ‘hun concepten uniek zijn en in kleine oplage geproduceerd, met duurzaamheid als een sympathieke rode draad’, aldus de site. Veel ontwerpen betreffen meubelen, maar ook verlichting en ontwerpen met textiel in de hoofdrol zijn te zien op Designday. Zo toont het ontwerpersduo Studio Siem & Pabon het Fervent Carpet, een karpet dat bestaat uit een lange opgerolde slang met ‘ingebouwde verwarming’. De slang wordt aangesloten op de cv waardoor volgens de ontwerpers het karpet huisstofmijt doodt.

Randprogramma
Tijdens Designday, dat dus wordt uitgespreid over meer dan een dag, zijn er diverse lezingen.
Zo zal onder meer filosoof René Gabriels zich ‘kritisch uitlaten over de heersende designcultus’. Ook wordt bekend de winnaar van de publiekswedstrijd bekend gemaakt. Deze mag volgend jaar weer meedoen. De tiende editie van het evenement vindt plaats in de SAM Decorfabriek in Maastricht, een oude fabriek van fabrikant Mosa.

Meer informatie: www.designday.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten