Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

25e Biennale Interieur in Kortrijk

Aanstaand weekend begint in Kortrijk de 25e Biennale Interieur. Het staat garant voor een presentatie van hedendaags design waarbij het gaat om zowel producten als de ruimte waarin deze worden geplaatst.

De Biennale is een publieksevenement waarin het gaat om designproducten voor het complete interieur, zowel gericht op de huiselijke als zakelijke markt. Naast de pure producten is er ook aandacht voor de inrichting van de ruimte waarin deze producten zich bevinden. Het aanwezige productgamma is breed: meubelen, vloerbedekking, sanitair, bedden, verlichting, verwarming, woonaccessoires alsmede specifieke materialen. Ook specifieke producten voor buitengebruik zijn aanwezig. Het internationale deelnemersveld bestaat uit fabrikanten, designstudio’s, merken, ateliers, designer en onder meer magazines en onderwijsinstellingen.

Prijswinnende ontwerpen
Naast de producten is er aandacht voor inrichting van ruimtes. Tijdens de Biennale zijn vijf prijswinnende ontwerpen te zien van een wedstrijd waarin een bar/restaurant moest worden gecreëerd. Ook achttien ontwerpen die het resultaat zijn van een wedstrijd om ‘objecten voor de leefomgeving’ te maken, zijn aanwezig in Kortrijk.

Ontwerp voor bar/restaurant.

Diverse locaties
Tijdens de ‘beurs’ zijn er lezingen, workshops en seminars. Ook buiten het beurscomplex Kortrijk Xpo zijn talloze activiteiten. Deze concentreren zich in de stad en het Texture museum. Tussen de verschillende locaties en het stations worden shuttles ingezet.


Texture museum, een van de locaties buiten beurscomplex Xpo Kortijk.

Overzicht hedendaags design
Voor designliefhebbers, professioneel of privé, is de Biennale een geschikt evenement om in kort bestek een aardig overzicht te krijgen van hedendaags interieurdesign en daaraan gerelateerde vernieuwende concepten, alles op een hoog niveau. De producten worden getoond in soms spectaculair vormgegeven stands. Op maandag 24 oktober is er de hele dag speciaal aandacht voor de relatie retail en interieur, getiteld de design retail summit.

Meer informatie: www.interieur.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten