Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

3D vloer blijkt toch vlak te zijn

Forbo introduceert een Flotex vloer die er uit ziet als 3D maar toch geheel vlak is. Het ontwerp kwam met enige toeval tot stand.

Textielontwerpster Anne-Claire Petit stond afgelopen september, zoals al jaren, op de beurs Maison & Objet in Parijs. Zij ontwerpt, produceert en verkoopt gehaakt kinderspeelgoed en woonaccessoires. Een van de grootste trekkers op haar stand bleek de vloer te zijn, een wat bobbelig uitziend tapijt (zie foto). Dat tapijt kwam min of meer toevallig tot stand nadat zij in aanloop naar de beurs een vloerkleed had gehaakt, daar een foto van maakte en die opstuurde naar vloerenfabrikant Forbo.

Beurssucces
Forbo maakte op grond van het gehaakte kleed een ontwerp en liet dat printen op Flotex, een textiele vloer die een zekere zachtheid combineert met een vlak oppervlak. De vloer werd neergelegd op de stand van Anne-Claire Petit tijdens de beurs in september en dat sloeg enorm aan. ‘Interieurarchitecten waren dolenthousiast’, aldus Petit.

Vlak en toch 3D
Het gevolg? Forbo levert een vlakke vloer die eruit ziet alsof het een zeer duidelijke driedimensionale structuur heeft. De Flotex vloer kan op aanvraag in diverse kleuren worden geleverd. Ook is het mogelijk om er een karpet van te laten maken. Hierbij wordt de vloerbedekking voorzien van een randafwerking.

Projectmatige toepassing
Flotex is een textiele vloer en lijkt op kortgeschoren tapijt, maar is het niet. Het bestaat uit en groot aantal kleine rechtopstaande vezels van nylon en ziet er uit als een vlakke vloer. Het is extreem duurzaam, slipvast, geluiddempend en kan nat worden gereinigd. Daardoor is het vooral geschikt plaatsen die intensief worden belopen en waarbij de akoestiek een rol speelt zoals gemeentehuizen, hotels en winkels. De hierboven genoemde 3D uitvoering wordt wellicht opgenomen in de bestaande Flotex Dutch Design collectie.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten