Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

4 april Wereldkussengevechtdag

Op 4 april is het Wereldkussengevechtdag. Op die dag zullen wereldwijd mensen elkaar te lijf gaan met kussens. In Nederland doen onder meer Amsterdam, Maastricht, Nijmegen en Utrecht mee.

Op World Pillow Fight Day breken wereldwijd kussengevechten uit; van Athene tot New York en van Barcelona tot Toronto. Tot nu toe zijn er officieel 54 steen die meedoen, maar dat kan nog oplopen. Er zit geen diepere gedachte achter de dag, het is puur voor de fun. Iedere plaats kan een massaal kussengevecht organiseren, wel wordt aangeraden om vooraf contact op te nemen in verband met mogelijke vergunningen. Deelname kost niets en de ‘spelregels’ zijn simpel: neem je eigen kussen mee, trek makkelijke kleren aan, zorg dat je op tijd bent, sla niet te hard en ruim de rotzooi na afloop op.

Historie
De historie van World Pillow Fight Day is wat diffuus, maar volgens Wikipedia ontstond de eerste als flash mob in 2008. Toen deden er in New York 5.000 mensen mee. De dag wisselt per jaar en is meestal in het eerste weekend van april. In 2010 hield de winkelketen Morgana het zogenaamde Nederlands Kampioenschap Kussengevecht met liefst 17 voorrondes, in iedere vestigingsplaats eenmaal. Dit had echter niets met Wereldkussengevechtdag te maken en stond daar los van. Dat geldt ook voor het massale kussengevecht in 2005 waarbij in Groningen 2997 mensen op de Grote Markt elkaar te lijf gingen. Dat was goed voor een ‘wereldrecord’. Dat is inmiddels in handen van Chicago en vorig jaar probeerde men in Groningen dat record terug te pakken, maar de gemeente stak daar een stokje voor.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten