Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

4D-ervaring beleven op de bank

Met de bank van de Franse firma Immersit kun je films en games in 4D beleven. De bank kan omhoog bewegen, naar achter en naar voren, naar links en naar rechts en trillen. De aansturing gebeurt door middel van pneumatische pompjes die als ‘pootjes’ onder de bank worden aangebracht.

3D films geven het beeld waar je naar kijkt extra diepte. Op de bank van Immersit gaat het nog een stapje verder en krijg je een 4D-ervaring waardoor je letterlijk heen en weer geschud wordt op de bank waar je op zit. De 'schommel'bank is een soort simulator waardoor je films en games kunt beleven alsof je er zelf in meespeelt. Onder de bank zitten een viertal ‘platvoeten’ met een pneumatische pomp. Deze kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen waardoor de bank (of stoel) kan bewegen.

 

 

 

 

Aansturing via Wifi
De beweging wordt aangestuurd vanuit een centrale module onder de bank die een ‘bewegingscode’ ontvangt van een laptop of tablet dat is aangesloten op Wifi. De film of game moet eerst worden gecodeerd om te ‘weten’ wanneer bepaalde bewegingen moeten worden uitgevoerd. Of dat er niets hoeft te gebeuren, dat kan natuurlijk ook. De maximale hoogte waarop de bank kan worden opgetild is 10 centimeter en het systeem kan 500 kilo aan, dus een doorsnee familie op de bank is geen probleem.

De 'pootjes' onder de bank kunnen via pompjes omhoog en omlaag.

Lancering via crowdfunding
Er zijn verschillende prototypes gemaakt en de lancering zal in september plaatsvinden via crowdfundingplatform Kickstarter waarbij de eerste bestellingen kunnen worden gedaan. Naar verwachting gaat het complete systeem tussen de 800 en 1200 dollar kosten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten