Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

50 jaar in dienst bij meubelfabrikant bij Arco

Nico Bouwhuis vierde onlangs zijn 50-jarig jubileum bij meubelfabrikant Arco en hij wil voorlopig nog niet stoppen. Hij wil nog twee jaar door.



In deze tijd van korte en flexibele contracten zal het steeds zeldzamer worden: mensen die langdurig werkzaam zijn bij één werkgever. Nico Bouwhuis uit Winterswijk is zo iemand. In 1967 trad hij in dienst bij meubelfabrikant Arco die toen nog Van Ast Lijstenfabriek en Glashandel heette. Hij begon op vijftienjarige leeftijd als manusje van alles, werkte lang bij de expeditie en is nu werkzaam in het magazijn.

Nog geen pensioen
Recessies rond 1980 en 2010 overleefde Bouwhuis en hij maakte drie directeuren mee, allen van de familie Van Ast. Anderhalve week geleden vierde hij zijn 50-jarig jubileum. Stoppen wil hij nog niet. ‘Ik ga deze week vragen aan de directie of ik tot mijn 67e kan blijven. Ik denk dat dat wel zal lukken.’

Langere tafels
Toen hij begon werd nog vrijwel alles met de hand gedaan, nu zijn het CNC-machines die het meeste werk doen hoewel de nabewerking nog veel handmatige bewerkingen kent, zo vertelt de jubilaris. Arco is nu vooral specialist in tafels en die zijn in de loop der jaren veranderd, meent Bouwhuis. ‘De tafels zijn groter geworden, vooral veel langer. Dat geldt ook voor de vrachtwagens die ze vervoeren.’

Favoriet model
Zelf heeft de jubilaris al 17 jaar een Multiple thuis staan, maar de Essenza is zijn absolute favoriet. Dit model uit 1999, een ontwerp van de vorige directeur Wim van Ast, is binnenkort tijdelijk (1 oktober t/m 31 maart 2018) verkrijgbaar in zes uitvoeringen tegen speciale prijzen. Het is een massief, elegant en solide model (zie foto).

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten