Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

50.000 aanvragen voor Lattoflex test

Lattoflex Duitsland kreeg een recordaantal aanmeldingen van consumenten die de bedden van Lattoflex willen testen. 269 kunnen gaan beginnen aan de test. 

Deze week begint een grote slaaptest voor mensen die meestal met rugklachten ’s morgens uit bed stappen. Lattoflex zocht samen met het blad Schöner Wohnen naar dit soort mensen en dat hebben ze geweten: 50.000 wilden wel 4 weken meedoen met een slaaptest op de Lattoflex 200. Als ze dagelijks een vragenlijst bijhouden mogen zij het bed houden. 269 mensen doen mee als proefpersoon en de centrale vraag bij de test luidt: geeft dat bedsysteem verlichting van hun pijn? In de herfst zullen de resultaten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Tweede grote test
Het is niet de eerste keer dat Lattoflex op deze manier een grootschalige test onder consumenten houdt. Eind 2009 gebeurde een soortgelijk iets met de Lattoflex 200 en 300, beide bedsystemen met ‘vleugelveren’ op de bodemlatten. Toen reageerden 70.000 mensen. Waarom er nu 20.000 minder aanvragen zijn, is niet duidelijk. Wellicht speelt nu mee dat expliciet als voorwaarde werd gesteld dat men rugpijn van het slapen moest hebben om te kunnen meedoen.

Flexibele lattenbodem
Lattoflex zegt de ‘uitvinder’ te zijn van de lattenbodem in 1957. De jaren daarna is dat systeem steeds verder verfijnd en profileert Lattoflex zich de laatste jaren met buigzame latten waarop bewegende schoteltjes zijn gemonteerd. Samen met de matras zou dat moeten leiden tot een goed slaapsysteem.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten