Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

80e editie voor Meubelbeurs Brussel

Met kleine aanpassingen start volgende maand start de 80e editie van de Meubelbeurs Brussel. De beurs geeft een overzicht van het aanbod meubelen en bedden, gericht op het middensegment.

Brussel is al jaren een toonbeeld van stabiliteit, ook tijdens de voorbije crisisjaren had het evenement relatief weinig last van schommelingen. Het aantal deelnemers (plusminus 260) en het aantal bezoekers (ruim 18.299 in 2016) is vrij constant en de kern van de beurs drijft consequent op een sterke vertegenwoordiging van de Belgische meubelindustrie. Dat zal ook gelden van de komende editie, te houden van 5 t/m 8 november.

Sterke Nederlandse inbreng
Hoewel de beurs een internationaal karakter heeft, zowel in deelnemers als bezoekers, bepalen België en Nederland de toon. Zo komt een kwart van de exposanten uit Nederland en kiezen sommige bedrijven wel voor deelname in Brussel en zijn zij niet te vinden op een Nederlandse beurs. Dat geldt ook voor een aantal bezoekers. De deelname aan het slaapsegment (onder de naam Brussels by Night) is sterk Nederlands gekleurd.

Beursmagazine
Grote noviteiten zullen niet te vinden zijn, hoewel de beurs voor een aantal Belgische exposanten wel het platform is om met hun jaarlijkse nieuwigheden te komen. De indeling is gehandhaafd, verdeeld over zeven hallen. Als preview wordt dezer dagen de dertiende editie van het magazine Be verspreid onder potentiele bezoekers, oplage 10.000. Het magazine geeft een overzicht en actueel beeld van de Belgische meubelindustrie.

Nieuwe site
In het magazine staat ook een artikel over de samenwerking tussen de Belgische meubelindustrie en designers. Op de beurs is een uitwerking daarvan te zien met een tiental voorbeelden.
Eerder dit jaar introduceerde Meubelbeurs Brussel een nieuwe huisstijl en een vernieuwde site. Op de responsive site komt een interactief beursplan zodat je met de smartphone de route op de beursvloer kunt uitstippelen.

Meer informatie: www.meubelbeurs.be

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten