Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Aanbiedingensite Decovry neemt concurrent Monoqi over

Het Belgische online platform Decovry heeft de Duitse concurrent Monoqi overgenomen dat wordt geïntegreerd in de bestaande site van Decovry. Dat biedt meubelen, lifestyleproducten en accessoires, deels met kortlopende aanbiedingen, deels met vaste collecties.
 

Monoqi begon in 2011 als shopping club waarbij je 'lid' moest worden om te kunnen kopen. Dat idee werd na een paar jaar overboord gezet en Moniqi werd een gewone webshop met kortlopende aanbiedingen en een vaste collectie. Decovry doet hetzelfde met (klein)meubelen, verlichting, geurtjes, keukenspullen, serviesgoed en gadgets van relatief onbekende merken en ontwerpers. Met de overname wordt Monoqi geïntegreerd in Decovry en gaat het verder onder deze naam.

Nieuwe markten
Het Belgische platform is door de overname nu ook actief in Duitsland en Engeland en had naar eigen zeggen al een leidende positie in België, Nederland en Frankrijk. Decovry zegt met na de overname nu 5 miljoen design lovers (lees: kopers) in Europa te hebben. Naast de aanbiedingen heeft Decovry een assortiment van ongeveer 20.000 items, ondergebracht in vaste collecties.
 


Meer dan alleen webshop
Decovry wil meer zijn dan een kale webshop en zegt 'design & inspiratie op één plek' te bieden. Op de site wordt informatie gegeven over producten en ontwerpers, tips over gerechten en leuke uitstapjes, informatie over trends en er zijn enige interviews te lezen. Mensen die bij Decovry kopen zijn meteen 'member', je kunt ook vriend' worden of 'ambassadeur' en het bedrijf probeert op deze manier een 'community' te vormen.

Historie Monoqi
Moniqi presenteerde zich als startup in 2011 wat impliceerde dat er veel geld ingepompt moest worden; tot maart vorig jaar ruim 25 miljoen euro. Begin 2018 dreigde het op eigen verzoek insolvent te worden, maar dat werd op het laatste moment ingetrokken. In december dat jaar ging het weer fout en werd het bedrijf insolvent. In maart 2019 werd het overgenomen en leken er nieuwe investeringen te komen, maar die bleven uit en in het najaar dreigde het doek defintief te vallen. Met de overname door Decovry is dat voorkomen.

Meer informatie:www.decovry.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten