Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Aandacht voor ambacht

Komend weekend openen musea, werkplaatsen en ateliers hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met creatieve ambachten en specialistische technieken.

Op 1, 2 en 3 april worden in het hele land creatieve ambachten in het zonnetje gezet. Musea zoals het Openluchtmuseum (Arnhem), het Zuiderzeemuseum (Enkhuizen), Het Nieuwe Instituut (Rotterdam) en het Textielmuseum (Tilburg) organiseren speciale Activiteiten. Professionele ambachtslieden zoals Beatrice Waanders en Mirja Wark laten hun maakprocessen zien. Drie dagen lang wordt op diverse wijzen aandacht gegeven aan de rijkdom van vakmanschap, producten, technieken, innovatie en erfgoed. Het ‘creatieve weekend’ wordt georganiseerd door de Crafts Council Nederland, het overkoepelend platform voor het hedendaagse creatieve ambacht.

Europa
De drie dagen waarin aandacht wordt gegeven aan creatieve ambachten is geen puur Nederlands initiatief. Het sluit aan bij de European Artistic Crafts Days (EACD) die komend weekend in 19 landen wordt gehouden. De Crafts Council Nederland is de hoofdorganisator en -coördinator van deze dagen in Nederland.

Ambacht en toekomst
Crafts Council Nederland is een platform waar ‘het ambacht overgedragen en geactualiseerd wordt en waar kunst, mode, design, erfgoed en vakmanschap samenkomen’, zo meldt de site. Het platform wil bouwen aan een infrastructuur voor de maakcultuur en maakeconomie om het immaterieel erfgoed van de creatieve ambachten en ambachtelijke technieken te behouden. Daarbij wordt aangesloten bij het idee van de creatieve maakindustrie in Nederland waarbij ernaar wordt gestreefd om ambachtelijke technieken toekomstbestendig te maken.

Meer informatie: www.craftscouncil.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten