Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Aantal winkels Casa teruggeschroefd

De ombouw van 15 Xenos-zaken tot een winkel van Casa gaat niet door. De winkels blijven functioneren als filiaal van Xenos. De verdere ombouw van Xenos tot Casa blijft van kracht.

In maart werd bekend gemaakt dat de keten Casa 110 van de 160 Xenos-winkels zou overnemen en zou ombouwen tot Casa. Dit jaar zouden de eerste 50 winkels worden omgebouwd, de rest in 2019. Die ombouw gaat in principe door, maar 15 Xenos-filialen blijven dat en worden niet getransformeerd tot een winkel van Casa. Een belangrijke reden daarvoor is dat Casa vooral winkels wil waar veel publiek komt en - omdat de formule nieuw is - letterlijk en figuurlijk goed zichtbaar wil zijn in het straatbeeld.

Accessoires en kleinmeubelen
Het terugschroeven van het aantal Xenos-winkels tot Casa-winkels is 'in goed overleg' gebeurd, aldus een woordvoerster van Casa. Dat is op zich goed voorstelbaar want zowel Xenos als Casa heeft dezelfde eigenaar, de Blokker-familie.
Casa is afkomstig uit België en is actief in acht Europese landen. Casa is een woonwinkel met de nadruk op accessoires en kleinmeubelen. Op 1 juni ging de eerste Casa open in Utrecht en vrijwel iedere week komen er een paar bij.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten