Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Aardige kerstcadeautjes

Kleding, geurtjes, sieraden en andere producten voor persoonlijke opsmuk gaan dezer dagen in groten getale over de toonbank. Bedrijven in de woonbranche doen daar relatief weinig aan. Logisch want een bed, bank of tafel is niet iets wat je even onder de kerstboom legt als cadeautje. Dat geldt ook voor een dekbedovertrek, vloerkleed, rolgordijn of laminaatvloer. Zowel leveranciers als winkeliers doen zodoende weinig met specifieke kerstproducten. Toch pikten wij er een paar aardige dingen uit.

Ho ho ho!, laat franchisorganisatie Verf & Wand per mail weten. Het is de kerstkaart met de presentatie van een speciaal blik verf. Het blik heeft een jasje dat de contouren van de kerstman weergeeft. Speciale kerstverf? Nee, dat niet. Het is gewoon een kerstkaart met de mededeling dat je met ‘een mooi interieur het hele jaar geniet van je huis’ en dat een kerstboom en versiering slechts tijdelijk zijn.

De in Friesland gevestigde meubelfabrikant Pilat & Pilat  stuurt een kaart met Noflike Krystdagen. De kaart toont een aantal brandende kaarsen in robuuste houten kandelaren. De Auk kandelaar is een bestaand product dat al drie jaar in de collectie zit. Het is verkrijgbaar in vier varianten bij een aantal dealers van Pilat & Pilat en via de webshop van de fabrikant.

De webshop Monoqi verkoopt een aantal verschillende kerstbomen van hout. Op zich niks bijzonders, want zulke bomen zijn op meerdere plekken verkrijgbaar. Maar Monoqi beperkt zich tot designproducten en zegt dat alle aangeboden waren, dus ook de kerstboom, ‘originele producten’ zijn. Deze boom is een Italiaans ontwerp van het ‘bekende label’ dESIGNoBJECT en 130 cm hoog.

Klein en functioneel is de metalen kaarsenhouder Matchbox van de Duitse leverancier Philippi, gespecialiseerd in woonaccesoires. Deze kaarsenstandaard is onder meer via verschillende webshops verkrijgbaar. De houder biedt plaats aan een kaars en een doosje lucifers, die niet zijn inbegrepen. Schuif je het doosje erin dan is dat wel zo handig zoeken naar lucifers als je ze zoekt.

Het is opvallend dat fabrikanten van verlichting nauwelijks inspelen op de kerstdagen. Terwijl dat zo voor de hand ligt. De Italiaanse fabrikant Album stuurt een kaart met vallende sterren. Het betreft de Stellina, een ontwerp uit 2009. Het bestaat uit een aluminium buisje met aan het eind ledverlichting. Wie het als ‘echte’ kerstster wil gebruiken kan dat doen want er is ook een outdoor uitvoering.

De Duitse meubelfabrikant Thonet doet een grote rode strik om het model 214 en schaart deze, samen met wat andere modellen, onder het kopje ‘classics for christmas’. Bepaald geen goedkoop kerstcadeautje, maar het is ook na de kerstdagen te gebruiken, dat scheelt. Het model is nog steeds een van de bestverkopende bij de Duitse meubelfabrikant en het originele ontwerp stamt uit 1859.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten