Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Aftellen voor Vakdagen Parket & Woninginrichter

Op 31 maart start de beurs ‘Vakdagen Parket & Woninginrichter’ in Gorinchem. In grote lijnen zal de beurs hetzelfde beeld geven als voorgaande jaren met vooral een sterke aanwezigheid van aanbieders van vloerbedekking.

Exposanten op de beurs zijn fabrikanten, importeurs, distributeurs en groothandels. Het zwaartepunt ligt bij aanbieders van vloeren. Aan de ene kant zijn dat leveranciers van harde vloeren als parket en laminaat, aan de andere kant leveranciers die van oudsher gespecialiseerd zijn in tapijt en de laatste jaren ook pvc aanbieden. Het ligt voor de hand dat deze vloerbedekking de meeste aandacht zal krijgen omdat pvc zowel past bij ‘harde’ als ‘zachte’ aanbieders en omdat het een enorme ontwikkeling doormaakt. Bovendien is pvc een groeimarkt. Naast deze vloerenaanbieders zullen ook breed georiënteerde groothandels als Bosgoed en Forinn zich presenteren.

Gespecialiseerd aanbod
Headlam is prominent aanwezig, samen met de zusterbedrijven Lethem Vergeer, Silvester en Interplan. De brede vloerenaanbieder Cotap uit Genemuiden bestaat dit jaar 75 jaar en zal hier veel aandacht aan besteden en zal daarom dit jaar niet deelnemen aan de beurs in Gorinchem. Ook afwezig zijn bekende namen als Dersimo, Gebrs. Willard en Viehoff. Ook vaste exposant Béwé ontbreekt, simpelweg omdat het vorig jaar failliet ging. Belakos (tapijt, vinyl, gras) daarentegen zal zich groter dan voorheen presenteren. Net als voorgaande jaren zijn er ook talloze exposanten met een gespecialiseerd aanbod voor het leggen, afwerken en onderhouden van vloeren, zoals lakken, lijmen, kitten, gereedschappen, schuurmachines en plinten.

Wedstrijden vloeren leggen
Het zogeheten noviteitenplein is geschrapt, dit nadat de eerste editie van vorig jaar wel erg mager uitviel. Wel op herhaling gaan het Nationaal Kampioenschap Woningstofferen en het Nationaal Kampioenschap Parketleggen. Deze twee, over meerdere dagen uitgesmeerde, wedstrijden zijn een echte trekker van de beurs die het niet moet hebben van een gelikte uitstraling, maar vooral gericht is op kennismaken met producten en de verwerking daarvan.
De beurs wordt gehouden van 30 maart t/m 1 april.

Meer informatie: www.evenementenhal.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten