Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Afvalcontainer wordt mobiele tuinbank

Een standaard afvalcontainer ombouwen tot mobiele en weerbestendige tuinbank is een bijzondere vorm van hergebruik. De 'strandstoel' werd gepresenteerd tijdens de onlangs gehouden beurs Tendence in Frankfurt.

Recycling? Nee, niet echt. Hergebruik? Nee, dat is het eigenlijk ook niet. Upcycling? Ja, dat is het zeker. Deze afvalcontainer is omgebouwd tot mobiele strandstoel en is een bijzondere variant van de in Duitsland bekende Strandkorb van gevlochten materiaal.

Sonnetonne
De Sonnetonne, zoals deze tuinbank met uitklapbare luifel wordt genoemd, wordt gemaakt door mensen die werkzaam zijn bij de Herforder Werkstätten, een sociale werkplaats in de Duitse stad Herford. Hier worden afgedankte containers van fabrikant SULO omgebouwd tot een volledig ander product.

Mobiel en weersbestendig
Om een beetje comfort te bereiken krijgt de strandbank een rug- en zitkussen, twee kussens aan de zijkanten en twee voetenbankjes. De container zelf is leverbaar in acht kleuren en wie wil kan de rugzijde laten voorzien van een print naar eigen keuze. Met stevige wielen onder de bank is deze makkelijk verplaatsbaar. Dus een zonrijk of juist schaduwrijk plekje is altijd te vinden voor deze Sonnetonne.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten