Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Afvallen door gewoon te zitten

De Varier Move is een kruk waarvan je afvalt door er op te zitten. De fabrikant liet de kruk testen en wat blijkt? Je verliest 10% meer calorieën dan wanneer je op een gewone stoel zit. De verklaring? De kruk leidt automatisch tot ‘bewegend zitten’.

De Varier Move is een zadelkruk die ontworpen is volgens de filosofie van Varier en dat is ergonomisch zitcomfort. In dit geval gaat het om bewegend zitten en de kruk, een ontwerp uit 1985, heet niet voor niets de Varier Move. Het Noorse bedrijf liet de kruk testen door de Mayo Clinic in Amerika, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en stimuleren van een goede gezondheid. Een van de mogelijkheden daartoe is het vinden van producten die gezondheidsbevorderend zijn en een van die producten is volgens de Amerikanen de Move van Varier.Calorieën verbranden
De kruk is onderzocht en kreeg een NEAT certificering waarbij NEAT staat voor Non-Exercise Activity Thermogenesis, een vorm van bewegen die geen lichamelijke inspanning kost. Maar je verbrandt door de beweging wel calorieën en het heeft dus impact op je gezondheid, zo stelt Varier. Het bedrijf gaat nog niet zo ver door te stellen dat het een gezondheidsbevorderend product is, maar door de resultaten van het onderzoek naar buiten te brengen, geeft het wel die suggestie.
Het contrasteert aardig met de in sommige (wetenschaps)kringen geventileerde mening dat zitten dodelijk is.

Stokke
Varier is een sinds 2006 bestaande onderneming die begon als merk van het al langer bestaande merk Stokke (sinds 1932). Stokke is beroemd geworden met de Tripp Trapp stoel, een kinderstoel die ‘meegroeit’. Ook ontwikkelde Stokke in de loop der jaren diverse zitmeubelen waarbij bewegend zitten en ergonomie de kenmerken zijn. In 2006 werd Varier afgesplitst van Stokke  en richt de laatste zich volledig op diverse kinderproducten zoals meubilair, kinderwagens en textiel.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten