Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Agenten VIIA willen in aanmerking komen voor TOGS-regeling

Agentenvereniging VIIA laat in een brief aan het ministerie van Economische Zaken weten dat de leden (importeurs en agenten) graag in aanmerking willen komen voor de TOGS-regeling, een financiƫle tegemoetkoming in verband met de coronacrisis.

De VIIA (Vereniging voor Interieur Importeurs & Agenten) constateert dat haar leden buiten de boot vallen wat betreft de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren). Met deze regeling kunnen ondernemers, waaronder winkeliers, aanspraak maken op een tegemoetkoming van 4.000 euro. De VIIA stelt in een brief aan het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) dat haar leden als toeleveranciers aan de detailhandel zeer hard worden getroffen door de ontstane situatie en 'hun inkomsten volledig zijn stilgevallen.' Daarom wil de VIIA aanpassing van de regeling zodat de importeurs en agenten ook in aanmerking kunnen komen voor de TOGS-regeling.

Toevoegen SBI-code
Agenten en importeurs vallen nu niet onder de regeling vanwege hun SBI-code (Standaard Bedrijfsindeling) waaronder zij staan ingeschreven in het Handelsregister. 'Mag ik u dringend verzoeken de SBI-code 4615 toe te willen voegen aan deze TOGS-regeling', besluit VIIA-secretaris Ab Huijer in de brief.
Huijer heeft de brief gestuurd aan minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van EZK en aan alle leden van de Tweede Kamer. Leden van de VIIA kunnen de brief van de site downloaden en op persoonlijke titel versturen.

Kamervragen
Huijer zegt meerdere reacties te hebben ontvangen van diverse Tweede Kamerleden en aanstaande woensdag zullen daarover Kamervragen worden gesteld. 'Verder houd ik alles goed in de gaten en informeer ik de leden meerdere malen per week', aldus Huijer.

Meer informatie: www.viiia.nu

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten