Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Akoestische materialen op beurs Design District

Naast mooie, innovatieve en bijzondere materialen zijn op de beurs Design District ook akoestische materialen te zien. Want het dempen van geluid is een belangrijk element in de steeds krapper wordende kantoorruimtes.


Ruimtescheider met geluiddempende eigenschappen van Nordic Silence.

Vandaag tot en met aanstaande vrijdag wordt in Rotterdam Design District gehouden, een beurs die zich met name richt op professionals in de projectinrichting. Aanbieders van meubelen, verlichting, vloerbedekking, sanitair en andere productgroepen zijn op de beursvloer aanwezig. Ook diverse projectinrichters zijn van de partij. Een niet onbelangrijk subonderdeel op de beurs is de akoestiek, beter gezegd akoestische materialen.

Akoestische panelen
Want met het krapper worden van de kantoorruimtes - steeds meer mensen op een relatief klein oppervlak - wordt geluid een belangrijk element in het moderne kantoor. Simpele schotten op bureaus zijn een geijkte oplossing, maar ook akoestische panelen, specifieke wandtegels, geluiddempende plafonds en zelfs verlichting kunnen bijdragen aan een prettig ‘hoorklimaat’.

Verlichting bekleed met kurk
Vaak gaat het om vilt als basismateriaal dat het geluid moet dempen, maar ook polyester kan daarvoor zorgen. Exposant My Dog’s New Tricks is geen bedrijf dat harige honden inzet als geluiddemper, maar gebruikt hiervoor kurk. Zo biedt het bedrijf zelfs lampen die bekleed zijn met kurk en zodoende een dubbelfunctie vervullen. Fields zoekt het in vilten sculpturen die ware kunststukken zijn en In-Zee gebruikt zowel diverse materialen als aparte vormen om de akoestiek te verbeteren.

Meer informatie: www.designdistrict.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten