Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Alarmbrief van beursdirecteur na geruchten: Domotex gaat door

De directeur van vloerenbeurs Domotex laat in een brief weten dat de beurs in januari gewoon doorgaat. Zij reageert hierbij op geruchten dat de beurs geannuleerd zou worden.
 

Sonia Wedell-Castellano, global director van vloerenbeurs Domotex, laat in een vandaag per mail verstuurde brief weten dat er geruchten rondgaan dat de beurs, gepland voor 12 t/m 15 januari 2023 in Hannover, mogelijk niet door zou gaan. 'Geruchten over een annulering zorgen voor grote onzekerheid bij u en de hele community, zowel aan exposanten- als bezoekerszijde. Daarom schrijf ik u vandaag deze brief om u de zekerheid te geven dat deze geruchten gewoon niet waar zijn, aldus de topvrouw.

Oorsprong geruchten
Zonder specifiek te worden wijst Wedell-Castellano naar 'schuldigen' die de geruchten veroorzaken. 'Blijkbaar lanceren bepaalde belangengroepen opzettelijk verkeerde informatie om hun specifieke belangen na te jagen. Wij distantiëren ons nadrukkelijk van een dergelijke aanpak, zowel inhoudelijk als de manier waarop.'

Situatie uitdagend
De beursdirecteur schrijft dat de situatie 'uitdagend' is en verwijst daarbij naar de oorlog in Oekraïne, de inflatie en de gestegen energieprijzen. Maar de beurs wil een belangrijk platform voor de branche zijn, zo stelt zij. En zo'n 700 exposanten denken daar ook zo over wat en willen de beurs gebruiken om hun producten te tonen, voegt zij er aan toe. Met andere woorden: de beurs gaat door. 'Mijn team en ik hebben hier de afgelopen 12 maanden hard voor gewerkt en we zijn trots dat we de branche eindelijk weer het welverdiende platform met mooie highlights kunnen bieden!

Enquête
Dat er geruchten zijn gekomen, is op zich niet vreemd. Begin september verstuurde de beursorganisatie per mail een enquête om online in te vullen. Daarin werd niet alleen gevraagd of de geënquêteerde van plan was om aanstaande januari te komen, maar werd onder meer ook gevraagd naar de houding ten opzichte van een mogelijk andere beursdatum (in plaats van januari) en hoe er wordt gekeken naar een mogelijke tweejaarlijkse beurs.
De enquête kwam relatief kort nadat de Koelnmesse liet weten dat de IMM, altijd een paar dagen na Domotex, was verplaatst naar juni 2023. Dat voedde het idee: wellicht gaan andere beurzen ook hun evenement verschuiven.

Mogelijk tweejaarlijkse cyclus
Gezien de brief uit Hannover is van verschuiving geen sprake, Wel is duidelijk dat er een en ander gaat veranderen met de beurs voor vloerbedekkingen. Zo is er het idee om Domotex in de even jaren te houden in Hannover en in de oneven jaren in Istanboel. Dat zou dan in 2024 moeten ingaan.

Meer informatie: www.domotex.de

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten