Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Albert Voogd nieuwe ceo Leen Bakker en Kwantum

Albert Voogd wordt per 1 maart de nieuwe ceo van Leen Bakker en Kwantum. Hij is de opvolger van Debbie Klein die vijf jaar geleden begon als algemeen directeur van Leen Bakker.                                       

Montagebusjes van Leen Bakker en Kwantum.

Voogd heeft ruim dertig jaar ervaring in de retailbranche en was tot voor kort interim-ceo bij Coop supermarkten. Daarvoor was hij ceo bij de Detailresult Groep, waar DekaMarkt en Dirk onder vallen. Eerder was hij werkzaam bij Ahold, coo bij Makro in Zuid-Amerika en ceo bij Walmart in Zuid-Afrika.

Stijging e-commerce
Debbie Klein begon in februari 2018 als algemeen directeur van Leen Bakker en in september 2020 kreeg ze ook de leiding bij Kwantum, twee winkelformules die beide onder de Homefashion Group vallen. Onder haar leiding kreeg Leen Bakker een modernere uitstraling en zorgde zij voor meer samenwerking 'aan de achterkant' bij beide winkelketens. Ook werd het aandeel e-commerce sterk vergroot en de service onder meer uitgebreid met advies-, meet- en montagemogelijkheden aan huis. 

Verkoop mislukt
Wat niet lukte was de verkoop van de twee winkelketens. De Homefashion Group werd vorig jaar april door eigenaar Gilde Equity Management in de etalage gezet, maar er is niet toegehapt. Wellicht is dit een belangijke reden waarom topvrouw Debbie Klein nu plaatsmaakt voor een opvolger.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten