Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Aldi matras het best volgens test Duitse Consumentenbond

Een Aldi matras van visco elastisch schuim komt als beste uit de lest van de Stiftung Warentest. De matras wordt in Duitsland aangeboden voor 100 euro.
 De Stiftung Warentest, de Duitse evenknie van de Consumentenbond, test regelmatig allerlei matrassen. In de jongste test komt de Novitesse Memolux 90 matras van de Aldi als beste uit de bus. Opmerkelijk: het is ook de goedkoopste matras uit de test; 100 euro voor een matras van 90 x 200 cm.  Afgelopen najaar kwam de Stiftung Warentest al tot dezelfde conclusie en dat wordt nu nogmaals bevestigd. De matras was vorig jaar snel uitverkocht en pas dit najaar zou deze weer leverbaar zijn, maar (waarschijnlijk vanwege de positieve testresultaten) is dat nu reeds het geval.

Kletspraatjes
Met deze uitslag hebben matrasfabrikanten die de vakhandel beleveren wederom het nakijken. De matrasindustrie wordt niet alleen via de testresultaten van de Stiftung Warentest te kakken gezet, maar die laatste is ook op andere gebieden uiterst kritisch naar fabrikanten en de vakhandel. Fabrikanten verkopen kletspraatjes en vragen belachelijk hoge prijzen voor hun producten, zo laat de consumentenorganisatie met regelmaat weten.

Oorlog
Zo zijn volgens de Stiftung Warentest lattenbodems in feite volstrekt overbodige producten en vaak onnodig duur. Twee jaar geleden plaatste zij op haar site een filmpje waarin consumenten werd voorgedaan hoe je voor een paar tientjes zelf een lattenbodem in elkaar timmert.
Sinds die tijd leven industrie, handel en brancheorganisaties van de matrasindustrie op voet van oorlog met de Stiftung Warentest.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten