Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ambacht in Beeld Festival toont ambacht in de breedte

Van 23 t/m 25 september wordt in Amsterdam het Ambacht in Beeld Festival gehouden. Door middel van workshops, lezingen, debatten, demonstraties, masterclasses en documentaires kan het publiek kennis maken met allerlei ambachten.

Het festival beleeft dit jaar haar vierde editie en richt zich op topambachten, vakmanschap en meesterschap. Niet specifieke beroepen, maar ambachten staan centraal. Zo kunnen bezoekers in workshops strovlechten, kragen maken, matroesjka’ schilderen, breien, zeefdrukken, smeden, boekbinden, boetseren en Staphorster stipwerk op textiel uitproberen. Er zijn lezingen over onder meer fashion, papierconservering en animatie. Ook zijn er demonstraties leerbewerkingstechnieken, diamant slijpen en beeldhouwen.

Films en Masterclasses
Tijdens het festival wordt er meerdere films vertoond over ambachten, zowel uit binnen- als buitenland. Zo zijn er films over bronsgieten, houtbewerking steenhouwen en ambachtelijk boten bouwen. Voor gevorderde studenten en professionals zijn er masterclasses, gegeven door (inter)nationale experts. De online kaartverkoop voor het volgen van masterclasses, workshops, documentaires en lezingen start per 1 september.

Historische locatie
Op 23 september is er een educatief programma voor basisscholen en is het festival besloten. In feite duurt het dus twee dagen, zaterdag 24 en zondag 25 september. Het festival is gratis toegankelijk en wordt gehouden in De Hallen, een voormalige tramremise van het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam. Het is verbouwd en is nu een cultureel centrum met onder meer een bibliotheek, theater, bioscoop, horeca, tv-studio’s en ambachtencentrum.

Meer informatie: www.ambachtinbeeldfestival.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten