Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ambiente: van massaproduct tot handmade

Vrijdag begint in Frankfurt Ambiente, beurs voor consumentengoederen voor in en rondom het huis. Hoogwaardig design, simpele massaproducten en alles wat daar tussen zit, is aanwezig op de beurs. Plus de te verwachten trends.

De beurs is verdeeld in een drietal hoofdsegmenten: Dining, Giving en Living. Het laatste segment omvat accessoires en functionele producten voor inrichting en decoratie van het huis. En de buitenkant daarvan want ook het onderdeel outdoor is present op de beurs. Voor bezoekers van het segment Living zijn met name de hallen 4.0, 8.0, 9.0, 11.0 en 11.1 van belang.

Enorm divers aanbod
Kleinmeubelen, spiegels, kussens, schalen en vazen, kandelaren en kaarsen, plaids, lampen, schilderijen en nog duizenden andere puur decoratieve of gewoon functionele producten zijn te zien op de beurs. Houten tafels, plastic tuinkabouters, stoffen kussens, vazen van glas, schalen van keramiek, krukjes van kunststof, kapstokken van metaal en nog veel meer toont de beurs, aangeboden door 1100 exposanten. Let wel, alleen voor het segment Living want totaal telt de beurs 4700 exposanten. Het niveau varieert van prul tot prachtproduct en van industrieel vervaardigd massaproduct tot handgemaakt design. Het prijsniveau is bijpassend.

Trends en talenten
Traditiegetrouw toont Ambiente een overzicht van de te verwachten trends, te zien in Galleria 1, tussen hal 8 en hal 9. De beurs geeft extra ruimte aan beginnende ontwerpers en kleine (door)startende bedrijfjes. In 11.0 is ruimte voor Talents, jonge getalenteerde designers die op hun manier vormgeven aan producten. In dezelfde hal zit ook het onderdeel Next wat een stapje verder gaat. Dit is een platform voor opkomende bedrijfjes met een designachtergrond die zich internationaal willen profileren. Deze maken producten die marktrijp zijn, maar niet mainstream. In beide gevallen, dus zowel bij de jonge talenten als de doorstarters, gaat het om accessoires, textiel, cadeauartikelen, producten voor kinderen en lifestyle producten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten