Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ambiente voor nuttige, leuke, bijzondere en duurzame producten

Ambiente is de beurs voor woonaccessoires, nuttige en leuke huishoudelijk producten, producten om jezelf te verfraaien en cadeauartikelen. Samengebracht door zo’n 4.400 exposanten.Ambiente (10 t/m 17 februari in Frankfurt) presenteert zichzelf als de internationale nummer 1 beurs voor woonaccessoires, decoratieartikelen, woonconcepten, producten voor keuken en tafel, cadeauartikelen, sieraden en modeaccessoires. Dit brede aanbod is te zien in de cijfers, vorig jaar trok de beurs 137.000 bezoekers met 4.367 exposanten uit 96 landen. Het enorme aanbod is onderverdeeld in de segmenten Living, Dining en Giving. Het segment Living is geconcentreerd in de hallen 8.0, 9.0 en 11.0 waarbij de laatste hal zich met name richt op design en trendy producten. In hal 10.1 en 10.2 zitten bedrijven die zich richten op de grootschalige retail.

Functioneel en decoratief
De beurs richt zich voornamelijk op woonwinkels, decoratiezaken, cadeaushops, webwinkels, lederwarenzaken, warenhuizen, zaken voor huishoudtextiel, lifestylewinkels en  bloemisterijen. Die vinden op de beurs zowel nuttige of noodzakelijke producten tot puur decoratieve of funproducten. Naast luxe en dure producten voor een select publiek zijn er ook talloze goederen die bestemd zijn voor de inkopers van warenhuizen en winkelketens die zich richten op de massamarkt.

Duurzame producten
Al jaren geeft beurorganisatie veel aandacht aan duurzame producten. Aan de hand van de categorieën ‘eco-friendly materials’, ‘fair & social production’, ‘re/upcycling design’ en ‘handmade manufacturing’ is een selectie gemaakt van producten en producenten die hieraan voldoen. In een tijdens de beurs verkrijgbare gids (Ethical Guide) staat een overzicht van exposanten die volgens bovenstaande categorieën werken. Zij zijn op de beurs zichtbaar door een speciaal label op hun stand.

Jonge ontwerpers
Een beperkt aantal jonge designers en talenten krijgt op de beurs en platform om zichzelf te presenteren. Geselecteerden met ontwerpen die je kunt rangschikken onder het kopje duurzaam zijn te zien in hal 11.0. Talenten die zich bezig houden met innovatieve en designproducten zijn te vinden in hal 4.0. Andere jonge, creatieve bedrijfjes die een volgende stap willen maken zijn met hun eerste collecties te vinden in de hallen 9.2, 11.0 en 11.1.

Meer informatie: www.messefrankfurt.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten