Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Ambiente: woonaccessoires en nog heel veel meer

Van servies met traditioneel motief tot trendy sierkussen en van wollen plaid tot metalen pedaalemmer. Deze en nog duizenden andere producten zijn te zien op de beurs Ambiente die vandaag van start gaat.
 


Ambiente (7 t/m 11 februari in Frankfurt) is de beurs van de grote getallen: 4.460 exposanten uit negentig landen en 136.000 bezoekers uit 166 landen waren de cijfers van 2019. Voor dit jaar is het nog afwachten, maar de bezoeker kan terecht in negen hallen, veelal met meerdere verdiepingen waardoor je uitkomt op 21 'hallen' met duizenden producten. Gelukkig is er een driedeling gemaakt in de segmenten Dining, Giving en Living waarbij alleen al het onderdeel Dining 2.100 deelnemers telt.

Woonaccessoires
Het segment Living bestaat uit zo'n 1.100 exposanten en concentreert zich in de hallen 8.0, 9.0 en 9.1. Hier vindt de bezoeker woonaccessoires en talloze andere producten om het huis (en de tuin) in te richten en te verfraaien. Het aanbod is immens: (klein)meubelen, spiegels, kussens, kleden, lampen, vazen, manden, schilderijen en nog veel meer. Vaak zijn het functionele producten, maar maar nog vaker gaat het vooral om de decoratieve waarde. Opvallend is dat er veel Nederlandse bedrijven staan met grote stands die een enorm assortiment aanbieden.
Wie meer denkt in volume-aankopen kan terecht in de hallen 9.2 en 9.3 waar exposanten staan uit producerende landen.

Jong talent
Op de beurs krijgen beginnende designers de kans om zich te profileren met door hen ontworpen producten, te vinden in hal 4.0 en hal 8.0. In de Foyer van 4.0 staat onder de naam Solutions 2020 een selectie van producten die zich onderscheiden in design en praktische details. Volgens Messe Frankfurt geven zij een duurzame oplossing en zijn het vaak multifunctionele producten die zeer bruikbaar zijn in het huishouden. Praktisch gemak, fraaie vormgeving en ontworpen met een blik op de toekomst gaan hierbij vaak hand in hand.

Meer informatie: www.ambiente.messefrankfurt.com

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten