Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Amerikaans meubelmerk Ethan Allen strijkt neer in Duitsland

Het Amerikaanse meubelmerk Ethan Allen is aanwezig op de MOW die op 17 september van start gaat. Het is het startsein om de Duitse markt op te gaan.

Op meubelbeurs MOW in Bad Salzuflen geeft Ethan Allen tweemaal daags een workshop om het vakpubliek kennis te laten maken met het meubelmerk uit de Verenigde Staten. In de workshops zullen medewerkers van Ethan Allen uitleg geven over het merk. Het is het startschot voor de Amerikanen om de Duitse markt op te gaan. Eind 2012 zette Ethan Allen de eerste stappen op Europese bodem met de opening van een winkel in Brussel. Daar staat ook het hoofdkantoor van de meubelproducent en vanuit België zal de Europese expansie worden geleid.

Vijftal stijlen
Het Amerikaanse meubelmerk werd opgericht in 1932 en is vernoemd naar de Amerikaanse oorlogsheld Ethan Allen (1738 – 1789). Het bedrijf zit in het hogere segment en hoewel het een vijftal verschillende stijlen hanteert, kun je het samenvatten als een mix van klassiek-romantisch met een modern vleugje. In Amerika is de naamsbekendheid 90%, in Europa kent bijna niemand het merk. In november 2012 opende de producent-retailer een winkel in Brussel. Ethan Allen noemt de winkel zelf een Design Center waar de one-stop shopper zijn complete interieur in een keer kan aanschaffen. Brussel is gekozen als bruggenhoofd voor de Europese expansie want het bedrijf heeft grote ambities.

Hoge ambities
Binnen drie jaar wil Ethan Allen topman Farooq Kathwari een vijftigtal dergelijke centers hebben in Europa, in een straal van 500 km rond Antwerpen. Voor de komende jaren wordt ingezet op een omzet van een kleine 80 miljoen euro. Het bedrijf hanteert overal in Europa dezelfde prijzen, ondanks grote verschillen in inkomens in de verschillende landen. Levering geschiedt binnen vier weken, zo is de belofte. Naast de verkoop via de Design Centers zet Ethan Allen ook de website in.

Wereldwijde expansie
Na de start in België is nu Duitsland aan de beurt om kennis te maken met de Amerikanen. Het is niet duidelijk of en wanneer Ethan Allen de Nederlandse markt opgaat. Europa is niet het eerste continent waar de meubelgigant neerstrijkt. In China heeft Ethan Allen al 70 Design Centers. De totale omzet van het bedrijf was in het gebroken boekjaar 2011/2012 729 miljoen dollar, circa 570 miljoen euro.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten