Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Amerikaanse beddenketen Mattress Firm verkoopt matrassen van online concurrent

Mattress Firm, de grootste keten van slaapspeciaalzaken in de Verenigde Staten, verkoopt in de winkel ook matrassen van Purple, een online verkoper van matrassen.

Beddenketen Mattress Firm is een samenwerking aangegaan met Purple, een bedrijf dat alleen via internet matrassen verkoopt. In Amerika zijn er talloze, volgens sommige schattingen wel 50, e-tailers van matrassen. Zij leveren meestal een enkel type matras, verpakt in een doos (bed-in-a-box) of, zoals Purple, opgerold in een strakke hoes. Hun marktaandeel groeit snel door slimme marketing en doordat investeerders er bakken geld in steken omdat zij denken op termijn veel te kunnen verdienen.

Samenwerking online en offline
Mattress Firm, met ruim 3600 winkels de grootste Amerikaanse beddenketen, gaat niet de concurrentie aan met deze snelgroeiende nieuwkomers, maar verkoopt nu dus ook matrassen van online aanbieder Purple. Geheel nieuw is zo’n samenwerking niet want sinds vorig jaar zijn matrassen van Casper, een van de vele online spelers die zich als start-up presenteren, verkrijgbaar bij meubelketen West Elm. Hier gaat het echter om ‘slechts’ 100 winkels.

Groei online aanbieders
De groei van online matrasaanbieders slaat in Amerika vooral aan bij jongeren. Zij zijn gewend om online te kopen en vinden de marketing van de online aanbieders prettig. Het gaat namelijk om slechts een type matras (veelal gepresenteerd als ‘de beste die bestaat’) die zonder allerlei poespas over fysieke problemen en ingewikkelde technische termen wordt gepresenteerd. De online only aanbieders geven vaak een lange proeftijd om de matrassen uit te proberen en kunnen door de zeer beperkte keuze snel uit voorraad leveren, iets wat consumenten aanspreekt.Steinhoff International
Mattress Firm groeit de laatste jaren sterk door vele overnames. In 2016 stond de teller op zo’n 3600 winkels en men wil doorgroeien naar 4500. Sinds vorig jaar behoort het bedrijf tot Steinhoff International, een aan de beurs genoteerd bedrijf dat mondiaal grote belangen heeft in de meubel- en beddenindustrie en ook actief is als retailer. Onder meer de Oostenrijkse meubelretailer Kika/Leiner en het Franse Conforama behoren tot het Steinhoff concern. Ook heeft Steinhoff een aandeel in het Nederlandse Habufa.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten