Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Amsterdammertje krijgt pootjes

De Amsterdammer van Pastoe is nu verkrijgbaar als sideboard. Door de staande rolluikkast te kantelen en te voorzien van een onderstel krijgt de kast een totaal nieuw gezicht.

De Amsterdammer, veelal Amsterdammertje genoemd, heet eigenlijk A’dammer. De rolluikkast is een van de bekendste producten van Pastoe, een ontwerp uit 1973 van Aldo van den Nieuwelaar. De kast, met de typische geribbelde roldeur en de ronde bovenkant, is verkrijgbaar in diverse maten waarbij het meestal gaat om de staande versie. Minder bekend is de gekantelde versie waarbij de zijkant onderkant wordt en deze plat op de vloer rust.

A’dammer Twist
Bij het nieuwe model gaat Pastoe nog wat verder. De kast wordt gekanteld en krijgt een onderstel. Beide zijden zijn afgerond waarin twee schuifdeuren kunnen verdwijnen. Pastoe betitelt het model als de A’dammer Twist. ‘Net als de Amsterdammers, is de A’dammer verkrijgbaar in vele kleuren’, stelt de meubelfabrikant. Het nieuwe model wordt geïntroduceerd tijdens de Biennale Interieur in Kortrijk die komend weekend van start gaat.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten