Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

App helpt aankomende studenten met inrichten kamer

De Amerikaanse retailer Target biedt aankomende studenten via een mobiele app advies over het inrichten van hun kamer. Na ontvangst van het digitale stijladvies kun je direct met je telefoon de producten via de webshop bestellen.

Target, een grote discountketen van warenhuizen in de Verenigde Staten en Canada, ziet aankomende studenten (en scholieren) als een doelgroep die je moet benaderen via de kanalen die zij zelf veel gebruiken, dus via hun mobiele telefoon. Met de app Made For You College Styler kunnen gebruikers die voor het eerst op kamers gaan hun woonruimte via hun telefoon virtueel inrichten dankzij een gepersonaliseerd productaanbod van de webwinkel van Target. Hiervoor moet je eerst een quiz invullen en de uitkomst daarvan leidt tot een specifieke woonsmaak. Ook analyseert de app de profielen van de gebruiker op social media om een indruk te krijgen van zijn/haar persoonlijkheid. Dit leidt tot een ‘persoonlijk stijladvies’ voor de inrichting van je kamer.

Na advies meteen bestellen
Naast het verkrijgen van een eigen woonstijladvies kun je ook een kamergenoot uitnodigen voor een stijlanalyse. De app matcht dan de twee uitkomsten en komt met advies voor één gezamenlijke inrichting. Met dit advies krijg je een aantal artikelen te zien uit de webshop van Target en deze kun je direct via een speciaal koopvenster bestellen. Verkeerde combinaties zijn nauwelijks mogelijk omdat er gewerkt wordt met kleurknoppen waardoor de aanstaande kamerstudent zich eigenlijk niet kan vergissen. Ook handig, Target geeft met de app tips aan sloddervossen om hun kamer opgeruimd te houden. De app is ontwikkeld omdat volgens de retailer vooral vrouwelijke studenten zeer geïnteresseerd zijn om hun kamer naar hun eigen wensen in te richten.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten