Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

April goede maand voor meubelzaken en woninginrichters

Met een omzetstijging van 7 procent ten opzichte van vorig jaar was april en goede maand voor. Ook dhz-zaken, vloeren- en keukenwinkels deden het relatief goed.
 


Hoewel de voorspelling voor het hele jaar niet zo goed is – brancheorganisatie INretail voorspelde voor het hele jaar 2019 een omzetdaling van 3 procent – is daar tot op heden nog weinig van te merken. Meubelzaken en woninginrichters noteerden in april een gemiddelde omzetstijging van 7 procent ten opzichte van april 2017, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukenzaken en vloerenwinkels zagen hun omzet met gemiddeld 3,4 procent stijgen ten opzichte van dezelfde maand in 2018. De cijfers zitten duidelijk boven het gemiddelde van de non-foodzaken want daar was de stijging in april 1,6 procent.

Betere omzetten dan verwacht
De positieve cijfers volgen op de maand maart die gemiddeld genomen ook goed was. Het jaar is nog niet halverwege, maar de omzetontwikkeling valt stukken hoger uit dan vooraf gedacht. Branchevereniging INretail voorspelde begin dit jaar voor heel 2019 een omzetdaling van 3,0 procent voor woonwinkels, maar de eerste maanden van dit jaar laten een tendens in andere richting zien.

Online omzetten groeien het sterkst
Voor schoenenwinkels, zaken in lederwaren en modezaken was april geen goede maand. Zij zagen hun omzetten in april teruglopen ten opzichte van april 2018.
Webwinkels en zaken die offline én online actief zijn deden het, zoals dat al heel lang te zien is, onveranderd goed, Zij zagen hun omzetten met respectievelijk 12,8 procent en 20,3 procent toenemen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten