Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Atelierwinkel voor akoestische viltproducten

Vandaag opent in Amsterdam een winkel die volledig is gespecialiseerd in producten van vilt. Het gaat met name om wandbekleding, lampen en met vilt beklede meubels.

De winkel is een voortzetting van de al 15 jaar bestaande onderneming VanVilt. Eigenaresse en oprichtster Anneke Hoogervorst werkte jarenlang vanuit het souterrain van haar huis en opent nu een winkel om meer zichtbaar te zijn. 'Mensen zoeken op internet en zo vinden zij mij, maar ze zien je niet. Ik hoop dat de winkel daar verandering gaat brengen.' Het nieuwe onderkomen herbergt zowel het atelier waar alles op ambachtelijke wijze wordt geproduceerd als de winkel.

Akoestische kwaliteiten
Hoogervorst maakte vroeger vooral producten voor kinderen zoals dekentjes. Nu zijn het vooral producten met akoestische kwaliteiten zoals kussens, kleden, handgemaakte panelen, lampen en zitelementen. Daarbij richt Hoogervorst zich niet zozeer op de professionele markt (waar talloze aanbieders van allerlei geluiddempend materiaal actief zijn) maar vooral op de particuliere markt. Ook werkt(e) zij samen met diverse ontwerpers.
 


Vilten behang
De populaire industriƫle look betekent het gebruik van glas, beton, soms staal en diverse soorten harde vloeren en al die harde materialen zijn niet bevorderlijk voor een prettige akoestiek in huis. VanVilt maakte zo al meerdere malen speciaal 'behang' van vilt (zie foto hierboven). Dat wordt rechtstreeks op de muur aangebracht of op een frame. Vilten lampen zijn veelgevraagd en ook IKEA kast werd eens volledig bekleed met vilt, zie foto hieronder.


Praktisch, decoratief, uniek
Het voordeel van eigen productie en de flexibiliteit van het materiaal maken het mogelijk om naadloos complete stoelen te vervilten. Hoewel de prijzen logischerwijs hoger liggen dan standaard producten wordt het volgens Hoogervorst steeds betaalbaarder. Bovendien kan zij iets extra's leveren: 
'Mensen zoeken iets wat praktisch is, decoraratief en iets unieks.'

Meer informatie: www.vanvilt.nl


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten