Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Auping gaat mondkapjes produceren

Auping gaat mondkapjes produceren voor gebruik in de zorgsector. Nog deze maand hoopt de bedden- en matrassenfabrikant de eerste series te kunnen leveren.

 

 

In de strijd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn veel mondkapjes nodig. Bedden- en matrassenproducent Auping gaat daar iets aan doen. Samen met ontwerpbureau Panton ontwikkelde Auping een FFP2 masker dat beschermt tegen Covid-19 en daardoor geschikt is voor gebruik in de zorg. De kapjes zijn getest en worden geleverd aan het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) dat centraal inkoopt en distribueert. Het gaat in eerste instantie om de productie van 4 miljoen stuks.

Speciale productielijn
Auping ontwikkelde het mondkapje samen met Panton, een 'expert in het ontwerpen van producten, diensten en processen in de zorg', zo meldt de site. Toeleveranciers zijn DSM en de Schaafsma Paper Group uit Zaandam. Auping is bezig om een speciale productielijn op te zetten voor de productie van de kapjes. Tot die tijd worden ze handmatig geproduceerd. Volgens de bedden- en matrassenfabrikant zal er zonder winstoogmerk worden geproduceerd.

Meer informatie: www.auping.com


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten