Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Auping in zee met modeontwerper Jan Taminiau

Beddenfabrikant Auping gaat de komende jaren samenwerken met modeontwerper Jan Taminiau. Volgens Auping is de samenwerking gebaseerd op vakmanschap, design en duurzaamheid en is er sprake van ‘ een perfecte match’.

Volgens Auping zijn Nederlands vakmanschap, tijdloos design en duurzame kwaliteit de pijlers van de werkwijze van Jan Taminiau en sluit dit ‘naadloos’ aan bij de visie van Auping. Taminiau gaat de komende maanden aan de slag met stoffen en materialen van Auping een gaat deze ‘duurzaam toepassen’. Wat het gaat worden, is nog niet bekend, maar als voorproefje is een filmpje gemaakt waarin de ontwerper laat zien in welke richting het zou kúnnen gaan. In het atelier van Auping werd het ontwerp 'The Sleeping Beauty' gemaakt, een soort sprei van donkerrode stof.

Meerjarige samenwerking
Als inspiratiebron voor zijn ontwerp keek Taminiau naar de historie van Auping en met name naar een oude spiraalbodem uit 1910. (Zie onderstaand filmpje). Hierin ziet hij een zeker ‘spanningsveld tussen 2D en 3D’ en wat dat gaat opleveren, zal in de komende maanden duidelijker worden. De samenwerking tussen Auping en Jan Taminiau zal meerjarig zijn, zo verzekert de beddenfabrikant uit Deventer.

 

 


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2019 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten