Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Auping introduceert anti-snurk bed

Auping introduceert een 'slim' bed met anti-snurkfunctie. Een apparaatje onder de bedbodem detecteert de snurker, geeft een trilling af of lift het hoofdeinde en de persoon in kwestie reageert waardoor het snurken ophoudt.

 


De nieuwe bedbodem, de 'Auping Smart base', is een verstelbare bodem waaronder een apparaatje wordt geklikt dat snurkgeluid opvangt. Komt het geluid boven een bepaald aantal decibel dan zijn er twee mogelijkheden waarop de bodem kan reageren. Er ontstaat in het ruggedeelte van de spiraalbodem een trilling waarop de snurker reageert (door zich om te draaien) of het hoofdeinde van het bed komt iets omhoog waardoor de luchtwegen van de snurker zich openen, vrij ademen weer mogelijk is en het snurken stopt. De gebruiker kan via de bijbehorende app instellen wat hij of zij het prettigst vindt.
 


Ook voor bestaande bedbodems
Snurken ontstaat onder meer door het naar achteren zakken van gehemelte, tong en huig als je op je rug ligt. Zelfstandig draaien of het hoofd iets naar voren laten kantelen doordat het hoofdgedeelte iets omhoog komt, zorgt dat de snurker ophoudt met het voor de bedpartner irritante geluid. Het systeem is door enige tientallen personen getest met positieve resultaten zo vertelt Ine Stultjens, manager marketing & communicatie.
De Auping Connect, zoals de app en het daarbij behorende apparaatje heet dat onder de bodem wordt geklikt, wordt standaard meegeleverd met nieuwe verstelbare bedden en is ook los verkrijgbaar en zelf te installeren onder bestaande spiraalbodems. Bediening gaat via smartphone of tablet.

Slimme slaapkamer
De Auping Smart base heeft naast de anti-snurkfunctie nog meer functionaliteiten. Zo kan de bodem fungeren als 'slimme' wekker; 30 minuten voor de ingestelde wektijd gaat het hoofdeinde een stukje omhoog waardoor je langzaam wordt gewekt. Je kunt met de app het bed ook kopppelen aan een Sonos speaker of Philips Hue verlichting en daarmee de sfeer in de slaapkamer aanpassen. Ook is het mogelijk om het bed met de stem aan te sturen via Google Home of Amazon Alexa.

Slapen is meer dan bed of matras
De slimme bedbodem en eventuele koppelingen aan andere apparaten moeten de slaapkamer smart maken. De Auping Connect app, de daardoor aangestuurde bedbodem en andere functionaliteiten (wekken, muziek laten horen, verlichting en gordijnen bedienen e.d) passen in de vorig jaar gestarte campagne 'Auping. Met liefde'. 'Slapen is meer dan een bed of een matras', aldus Stultjens.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten