Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Auping introduceert kussentjes van restmateriaal bedden

Met het afval uit de productie van bedden en matrassen maakt Auping kleurige kussentjes. Het past in de filosofie van de beddenfabrikant om zo duurzaam mogelijk te produceren.

De kussentjes worden op de markt gebracht als de onderdeel van de collectie ‘Leavings by Auping’, accessoires die zijn gemaakt van restmaterialen. De stof aan de buitenkant van de kussentjes is gemaakt van meubelstof die is overgebleven bij de productie van boxsprings. Het gekleurde biesje dat tussen de lappen stof is gestikt, de stof van het binnenkussen en de vulling  komt uit snijafval van de matrassen. Omdat de uitvoering van de kussentjes afhankelijk is van het restafval uit de bedden- en matrassenproductie is er geen sprake van uniformiteit, maar van een grote variëteit. De kussentjes worden verkocht bij de Auping Plaza’s.

Duurzaam produceren
Met de sierkussentjes geeft de beddenfabrikant uiting aan de cradle tot cradle filosofie waarbij afval wordt gezien als grondstof voor wat anders. Het sluit aan bij het streven van Auping om verspilling van materialen te elimineren en volledig duurzaam te produceren. Auping wil in de toekomst de duurzame collectie uitbreiden met producten als nachtlampjes of pyjama’s. Op welke termijn dat gaat gebeuren, is niet bekend.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten