Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Axminster Carpets alsnog gered

Tapijtfabrikant Axminster Carpets is vanuit insolventie gekocht door een groep investeerders. Daarmee is een faillissement van de Britse tapijtfabrikant op het nippertje voorkomen.

Axminster Carpets is gekocht door ACL Carpets, bestaande uit een groep private investeerders, industriĆ«len en de familie Dutfield. Een daarvan, Joshua Dutfield, was commercieel directeur bij de tapijtfabrikant. Doordat Axminster Carpets is gekocht als lopend bedrijf zullen naar verwachting de tachtig personeelsleden geen ontslag krijgen, maar gewoon hun baan behouden. Op 19 februari ging de tapijtfabrikant in insolventie en leek het doek te vallen voor de uit 1755 stammende onderneming.

Solide basis
Volgens de bewindvoerders is er een stevige financiƫle basis die garant staat voor de levensvatbaarheid van de onderneming op de lange termijn. Naar verwachting zal ACL Carpets binnen afzienbare tijd de naam veranderen in Axminster Carpets. Zeker in het Verenigd Koninkrijk is het een iconische naam met een sterke reputatie; het levert onder meer tapijt aan het Engelse vorstenhuis.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten