Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Balta overgenomen door investeringsfonds Lone Star

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Lone Star is de nieuwe eigenaar van Balta, in Europa de grootste fabrikant van kamerbreed tapijt. Daarmee werd vloerbedekkingsgigant Mohawk, ook in de race als mogelijke koper, afgetroefd.

Er waren meerdere gegadigden die interesse hadden in Balta, maar investeringsmaatschappij Lone Star trok aan het langste eind. De overnamesom is niet, maar ligt vermoedelijk tussen de 500 en 600 miljoen euro. Balta was sinds 2004 in handen van het Britse investeringsfonds Doughty Hanson die het kocht van Balta-eigenaar Filip Balcaen. Balcaen had nog een minderheidsaandeel van 20% in Balta, maar schijnt deze nu ook verkocht te hebben. In 2014 realiseerde Balta een omzet van 520 miljoen euro.

Mohawk mist de slag
Een van de gegadigden voor overname van de Balta Group was Mohawk. Al eerder kocht deze Amerikaanse vloerbedekkingsgigant drie andere Belgische vloerbedekkingsbedrijven: Unilin (bekend van Quickstep), de houtgroep Spanolux (o.m. laminaatfabrikant Balterio) en recentelijk IVC, fabrikant van pvc vloeren (o.m. Moduleo). In de Belgische pers wordt gesuggereerd dat de Balta Group een voorkeur voor overname zou hebben gehad voor Mohawk, maar dat gaat dus niet door. Want, zo schrijft de pers, de vraag is of de nieuwe eigenaar met Balta op kan tegen de moordende concurrentie in de tapijtindustrie.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten