Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beddenmerk Lavital maakt doorstart

Het ecologische merk Lavital is doorgestart. Oud-eigenaar Frans Segers heeft de boedel teruggekocht van de curator en gaat in afgeslankte vorm verder.

Met de doorstart heeft oud-eigenaar en oprichter Frans Segers ‘zijn’ merk weer in handen nadat het bedrijf begin mei failliet ging. ‘Mensen reageren er positief op. Ik vertel hen eerlijk over het faillissement en dat waarderen zij. Het is geen negatief punt, zo merk ik’, aldus Segers. Voor de klant verandert er weinig en de voorheen bestaande verkooppunten zijn  allemaal gebleven, alleen de vestiging in Voorburg is gesloten. Segers vindt het prima en zegt graag ‘klein’ te willen blijven en niet te zoeken naar veel dealers.

Natuurlijke materialen
Lavital staat voor hoogwaardige bedden die gemaakt zijn met louter natuurlijke materialen als gecertificeerd hout, paardenhaar, biologische katoen, biologisch vlas, kamelenhaar en hennepvezel. In 2010 was Lavital het eerste beddenmerk dat een Fairtrade certificering ontving. Naast Lavital produceert Segers onder de naam Natural Beds bedden voor het midden segment. Ook hier zijn eco en bio belangrijke elementen in de keuze van de gebruikte materialen.

Luxe en duurzaam
Vrij kort na het faillissement van Lavital startte Marjolein Vaders-Segers, dochter van Frans Segers en mede-eigenaar van Lavital, met het eigen beddenmerk SKOONbeds. Ook bij bedden van dit merk gaat het om de combinatie van luxe en duurzaamheid, maar ligt er op dat laatste minder accent dan bij Lavital. Voor alle duidelijkheid: Lavital en SKOONbeds hebben weliswaar gemeenschappelijke roots en deels dezelfde ‘filosofie’, de merken staan totaal los van elkaar.

Meer informatie: www.lavital.nlwww.naturalbeds.nlwww.segersbeds.nl
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten