Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bekende namen op Dutch Design week

Naast talloze eenpitters en onbekende bedrijfjes en bedrijven zijn tijdens de Dutch Design Week ook een aantal uit de woonbranche bekende namen aanwezig.



In Broeinest (ontmoetingsplek voor interieurarchitecten met een ‘materialenbibliotheek’) zitten onder meer Spectrum (meubelen), Interface (tapijttegels), Modular (verlichting) en Forbo (vloerbedekking). Sinds kort is daar Dock Four bijgekomen, een zusterbedrijf van B&C dat Stylepads produceert. Dat zijn modulaire wandpanelen die onder meer gebruikt worden voor verbetering van de akoestiek en als organizer. (zie foto hieronder)

Flexibel linoleum
Forbo is ook aanwezig met meer creatieve uitingen van linoleum. In het Klokgebouw op Strijp-S zijn grote bloemen te zien, gemaakt van linoleum, zie foto hieronder. Forbo is daarnaast present in de Kazerne met een groot aantal toepassingen van Furniture linoleum (flexibeler dan linoleum voor op de vloer) en Bulletin Board, linoleum dat gebruikt wordt als prikbord.



Auping
Auping deed samen met het ontwerpduo RENS een onderzoek naar de kleuren die klanten kiezen bij aanschaf van een Auping bed. Wat zijn populaire kleuren en welke kleuren worden zelden gekozen? De uitkomsten worden gepresenteerd in een expositie in de studio van RENS, Halvemaanstraat 24.



Piet Hein Eek
Vrijwel daarnaast (Halvemaanstraat 30) is de fabriek/werkplaats en winkel van Piet Hein Eek. Naast producten van eigen bodem is daar ook het resultaat te zien van de samenwerking tussen Eek en Ikea. In de galerieruimte is werk te zien van zo’n veertig designers.

Luxaflex
Luxaflex werkte samen met het ontwerperscollectief Dutch Invertuals. Een zestal designers van dit collectief geven hun visie op licht. De tentoonstelling wordt gehouden op de locatie Working Friends, Fuutlaan 14. Hier zijn overigens ook meerdere andere exposities te vinden, onder meer vilten wand- en vloerkleden van Alex Feenstra.



Hout- en Meubileringscollege
Wie de eindexamenexpositie van leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) afgelopen zomer heeft gemist, kan terecht in Yksi Expo waar een aantal eindexamenstukken is te zien. Daar zijn ook eindexamentukken te zien van studenten meubeldesign van het Koning Willem I College. 

Meer informatie: www.ddw.nl

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten