Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Belgische Consumentenbond introduceert 'Groene Keuze' label bij testen matrassen

Testaankoop, het Belgische equivalent van de Consumentenbond, hanteert bij het testen van matrassen nu ook een zogenaamd Groene Keuze label. Daarmee wordt de duurzaamheid van een matras meegenomen in het testresultaat.

 

 

Sinds de laatste matrassentest in december 2022 kijkt Testaankoop naar de duurzaamheid van matrassen. Een matras die vijf sterren scoort op milieuvriendelijkheid én een totaalscore van minstens 65 op 100 haalt, kan het label 'Groene Keuze' krijgen. Daarbij kijkt Testaankoop onder meer naar de levensduur, CO2-uitstoot bij de productie en de  van de materialen.

Milieubewuste keuze maken
'Daarnaast hebben we het aantal kwaliteits- en comforttests nog opgevoerd en checken we of de matras na de duurzaamheidstest haar initiële kwaliteiten behoudt', aldus Bart Marrez, expert bij Testaankoop. 'Met het label Groene Keuze wordt het gemakkelijker om in het grote aanbod matrassen een milieubewuste keuze te maken.'

 

De Gold F120 Wellpur van Jysk is een van de vier matrassen met het label Groene Keuze.

Viertal 'groene' matrassen
Bij de laatst gehouden test kregen vier eenpersoonsmatrassen het label Groene Keuze. Dat zijn de Luna van Lattoflex, de Åbygda 504.814.93 van IKEA, de Latex Blue van Sleepy en de Jysk Gold F120 Wellpur. De Consumentenbond in Nederland hanteert (nog) geen speciaal label voor duurzame matrassen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten