Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Belgische keten Home Market sluit alle winkels

De Belgische woonwinkelketen Home Market is van plan om al zijn 38 winkels in het land te sluiten. Volgens de directie is sluiting onvermijdelijk gezien de slechte marktomstandigheden.

Home Market boekte afgelopen jaar een verlies van 5 miljoen euro. Tussen 2007 en 2013 investeerde het bedrijf ruim 10 miljoen euro in een modernisering en reorganisatie van de winkels, maar het bleek niet genoeg om het tij te keren. De economische crisis, minder bestedingen van huishoudens in woninginrichting en de opmars van dhz-winkels zijn volgens de directie de belangrijkste redenen om de winkels te sluiten. Wanneer de winkels dichtgaan, is nog niet bekend. Met de sluiting verliezen 233 mensen hun baan. Op de website wordt aangegeven dat de winkels voorlopig nog open blijven en bestellingen gewoon geleverd worden.

Franse eigenaar
Home Market is onderdeel van de Franse groep Saint Maclou die in heel Europa 500 winkels exploiteert. Vanaf 1976 was Home Market actief in België. Vorig jaar werd nog een winkelconcept gelanceerd waarbij meer de nadruk werd gelegd op advies. Het assortiment van Home Market bestaat uit tapijt, parket, laminaat, pvc, gordijnen, raamdecoratie, behang en verf.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten