Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bescherm uw vloer!

Hoe bescherm je een houten vloer tegen mogelijke krassen van een houten tafel of stoel? Je plakt er meubelvilt onder of iets anders wat werkt, maar niet zichtbaar is. Het kan ook anders.

Een harde vloer, zoals van hout, laminaat of linoleum, kan problemen geven wanneer de poten van de tafel of stoel ook van hard materiaal zijn. Denk aan houten of metalen poten. Gelukkig zijn daarvoor handige hulpmiddelen zoals doppen van meubelvilt of viltglijders. Ze zijn uitermate effectief en je ziet ze niet of nauwelijks. Maar waarom die bescherming wegstoppen? Je kunt deze ook juist laten zien. De Duitse firma Filzmaxx liet op de in augustus gehouden beurs Tendence zien dat het ook anders kan met opengeklapte ‘tulpenblaadjes’ van vilt.


Het kan ook rigoreuzer. Het eveneens Duitse bedrijf vitamin design maakt houten meubelen en doet dat soms met een knipoog. Zo kreeg onderstaande tafel een paar forse schoenen ter bescherming van de vloer. Een paar sloffen zou overigens ook kunnen, maar dit is een stuk stoerder. Nu maar hopen dat er niets gebeurt want de tafel kreeg de toepasselijke naam Go! mee.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten