Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

'Beste meubelmaker van Nederland' zit op HMC

Bauke-Jan Beverloo, student aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam, mag zich ‘Beste meubelmaker van Nederland’ noemen. Hij werd winnaar van de wedstrijd WorldSkills Netherlands en gaat door naar de Europese finales.

Onder de naam WorldSkills Netherlands worden jaarlijks wedstrijden gehouden voor mbo-studenten in diverse categorieën. Bauke-Jan Beverloo, studerend aan het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam werd winnaar in de categorie Meubelmaker en werd zo ‘Beste meubelmaker van Nederland’. Tweede werd Fabian Boon van het Dulon College (onderdeel van ROC A12) uit Ede en de derde plaats was voor Daan Heuveling van het Drenthe College in Emmen.

Naar Europese finale
Bauke-Jan Beverloo gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de EuroSkills die van 16 tot en met 20 september in Graz (Oostenrijk) worden gehouden. Naast Beverloo vielen nog twee studenten van het HMC in de prijzen. Interieuradviseur Maud Botman pakte de zilveren plak en interieuradviseur Kimberley Faassen behaalde brons.

Promotie mbo
De wedstrijden zijn onderdeel van een gezamenlijke promotie van het beroepsonderwijs onder de noemer ‘dit is mbo'. WorldSkills Netherlands werkt daarbij nauw samen met partners uit overheid, onderwijs en bedrijfsleven zoals het Ministerie van OCW, MBO Raad, VO Raad, SBB, ROC van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds 21 en Expertisepunt LOB.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten