Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk

Per 10 februari is het mogelijk om bij niet-essentiële winkels te bestellen en af te halen. Wel zijn daaraan een aantal regels verbonden, zo blijkt uit de jongste maatregelen van het kabinet om in te spelen rond de verspreiding van het coronavirus.

 

 

In een gisterenavond gehouden persconferentie kondigde minister-president Mark Rutte een aantal maatregelen af die enige verlichting zouden kunnen brengen aan winkeliers die zwaar getroffen zijn door de lockdown die 15 december van kracht werd. Per 10 februari is bestellen en afhalen bij niet-essentiële winkels mogelijk. Daaraan zijn wel enige regels verbonden. Klanten bestellen minimaal 4 uur van tevoren online of telefonisch en halen hun bestelling op afspraak af bij de winkel. Dit is bedoeld om funshoppen te voorkopen. Het ophalen gebeurt buiten, met inachtneming van de basisregels zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten. Alle winkels blijven in ieder geval tot 2 maart dicht.

Lobby voor volledige heropening
Brancheorganisatie INretail ziet de mogelijkheid tot click & collect per 10 februari als 'een voorzichtige stap richting heropening van winkels.' Zij stelt dat de sector het afhalen van bestellingen goed en veilig kan organiseren vanwege het werken met afgesproken tijdstippen waardoor drukte wordt voorkomen.
De lobby van INretail is nu gericht op een volledige heropening van winkels omdat het 'een bloedbad' voorziet als er geen verdere versoepeling komt. Volgens de brancheorganisatie geeft 33% van hun leden aan niet te kunnen overleven bij gebrek aan liquiditeit en geeft 35% aan het maximaal twee maanden vol te kunnen houden bij ongewijzigde omstandigheden.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten