Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed gaat matrassen van ‘start up’ Emma verkopen

Beter Bed gaat per 1 september matrassen van Emma verkopen. Emma is een zogeheten start up die alleen online verkoopt. Met de samenwerking hoopt Beter Bed een jonger publiek aan te spreken.Emma verkoopt slechts 1 type matras, presenteert zich als een start up en levert alleen online. Deze manier van presenteren en verkopen slaat aan en Beter Bed speelt daar op in door deze matras nu ook in alle winkels aan te bieden. Ook komt er een gezamenlijk marketingplan.

Internationale aanpak
In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gaat Beter Bed Holding de matras van Emma verkopen via Matratzen Concord, een grote formule van Beter Bed in de Duitssprekende landen. 'Voor ons is een alliantie met Europa’s snelst groeiende online matrassen-start-up een fantastische aanvulling in ons productaanbod die bijdraagt aan de groei van Beter Bed en Matratzen Concord', aldus Ton Anbeek, directievoorzitter van Beter Bed Holding. 

Beste matras
Het assortiment van het uit Duitse afkomstige Emma is beperkt: slechts 1 type matras. Dit is in lijn met de vele andere matras start ups die hetzelfde principe hanteren: 1 type matras, voor ‘iedereen’ geschikt, verkoop alleen online, aflevering in een doos, meestal een zeer ruime tijd om uit te proberen en eventueel gratis retourneren wanneer het niet bevalt. Ook pretenderen alle start ups dat zij ‘de beste matras voor iedereen’ hebben ontwikkeld.
Steuntje in de rug voor Emma en Beter Bed: de Emma matras werd onlangs door de Consumentenbond als beste getest.

Samenwerking winkels en start ups
De samenwerking tussen Beter Bed als traditionele retailer die bedden en matrassen via fysieke winkels verkoopt en Emma als pure online speler is nieuw, maar past in een opkomende trend. In Amerika, Duitsland, Zwitserland en Engeland zijn er al diverse winkelketens die matrassen van soortgelijke start ups als Emma verkopen. Kortgeleden kondigde de Nederlandse matrassen start up Matt Sleeps een mogelijke samenwerking aan met Hudson’s Bay, de warenhuisketen die op het punt staat enige filialen in Nederland te openen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten