Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed saneert stevig op Duitse markt

Beter Bed reorganiseert en sluit 176 winkels van Matratzen Concord. Hiermee wil het bedrijf haar positie in Duitsland, Oostenrijk in Zwitserland verstevigen.

Matrazen Concord is actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en heeft met name in  Duitsland te maken zware marktomstandigheden. Daarom worden er nog dit jaar 176 winkels van de formule gesloten en krijgen 64 mensen op het hoofdkantoor en bij ondersteunende diensten ontslag. Het zijn de eerste stappen van een strategische verandering die de komende 24 maanden zal worden uitgevoerd, zo meldt Beter Bed in een toelichting op de publicatie van de kwartaalcijfers.

Herstructurering
De komende twee jaar zal het assortiment worden vernieuwd, wordt de omnichannel strategie versneld, komen er veranderingen in het management en gaat dochterbedrijf DBC samenwerken met EuroParcs. Daarna zal (nog verder) de organisatie van Matratzen Concord worden aangepakt.

Dalende omzet
De veranderingen zijn noodzakelijk omdat het vooral in de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) niet goed gaat met discountformule Matratzen Concord, goed voor de helft van de totale onzet. In het derde kwartaal krompen de omzetten in Duitsland (-9,2%)  Oostenrijk (-11,2%) en Zwitserland (-17,1%). In Nederland liep de omzet met bijna 5% terug.
De totale omzet van Beter Bed daalde in het derde kwartaal met ruim 7% tot 97,7 miljoen euro. In het boekjaar tot nu toe was de omzet 299,5 miljoen euro, 5% minder ten opzichte van vorig jaar.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten