Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed heeft last van ‘schuimproblematiek’ in Duitsland

De omzet van Beter Bed Holding steeg in het derde kwartaal met 3,3%. In Duitsland daalde de omzet met 2,8% en heeft de retailer last van gedoe rond ‘verontreinigd’ schuim vanwege een productiefout bij toeleverancier BASF.Beter Bed Holding realiseerde in het derde kwartaal een omzet van 105,4 miljoen euro, een toename van 3,4 miljoen (3,3%) ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. In Nederland steeg de omzet met 10,5%. Zweden en België lieten een omzetgroei zien van respectievelijk 32,1% en België 34,4%. In Duitsland liep de omzet terug met 2,8% en dat is volgens Beter Bed een trend. Grote kans dat het laatste kwartaal nog slechter gaat uitpakken vanwege ‘schuimproblematiek’ in Duitsland zoals Beter Bed dat noemt.

Grondstof verontreinigd
In de media wordt zelfs het woord gifschandaal gehanteerd in relatie tot matrassen. Wat is er aan de hand? Begin oktober werd bekend dat bij de productie van TDI, een grondstof voor het produceren van polyurethaanschuim, de (mogelijk giftige) stof DCB (dichloorbenzol) was vrijgekomen. Toen Producent BASF dat bekendmaakte werden bedrijven die het schuim produceren onrustig, werd die onrust overgenomen door matrasfabrikanten die dat schuim gebruiken en ontstond er lichte paniek in de media. Als gevolg daarvan staakten sommige matrasfabrikanten hun productie en begonnen diverse retailers matrassen uit hun winkel te verwijderen.

Matrasverkoop stort in
Spoedig na de schuldbekentenis van BASF wezen verschillende onderzoeken uit dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid, maar het schokeffect had grote gevolgen; de verkoop van matrassen zakte in. Beter Bed merkt dat direct want hun keten Matratzen Concord heeft in Duitsland meer dan 1.000 filialen en dat tikt aan. Ook andere matrasfabrikanten en retailers hebben last van de affaire.

Tegenoffensief
Het Fachverband Matratzenindustrie, brancheorganisatie van de Duitse matrasfabrikanten, moest alle zeilen bijzetten om mogelijk negatieve gevolgen in te dammen en kon al snel melden: de kust is veilig, er is voor niemand gevaar en gaat u maar rustig slapen. In een update van gisteren wordt dat nog eens bevestigd.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten