Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Beter Bed introduceert 'circulaire' boxspring

Met de boxspring Element introduceert Beter Bed een volledig recyclebaar bed. De beddenretailer wil hiermee het belang van duurzame productie benadrukken.
 


De boxspringcombinatie Element is modulair opgebouwd en daardoor eenvoudig uit elkaar te halen. Alle onderdelen zijn afzonderlijk te vervangen en alle materialen zijn recyclebaar. Voor het bed zijn zogeheten mono-materialen gebruikt in plaats van gemengde grondstoffen waardoor ze volledig herbruikbaar zijn. Element is de eerste collectie van Beter Bed onder de noemer 'Groen slapen'. Groen slapen staat volgens Beter Bed voor goed slapen op producten waar bij de ontwikkeling nadrukkelijk rekening is gehouden met duurzaamheidsaspecten. Het bed is vanaf Pasen verkrijgbaar in 16 Beter Bed filialen in Nederland.

Mogelijkheid tot leasen
De consument heeft de mogelijkheid om het bed te leasen en slaapt dan al vanaf € 1,43 per nacht op de Element boxspring. Na afloop van de leasetermijn heeft de klant de mogelijkheid een nieuwe boxspring te leasen. Bij het retourneren wordt in samenwerking met de leveranciers gezorgd voor een verantwoorde verwerking en hergebruik, zo wordt gesteld.

Nieuwe strategie
De introductie van het 'circulaire' bed is een uitvloeisel van de nieuwe strategie van Beter Bed Holding. Deze strategie is gebaseerd op vijf door de retailer waargenomen consumententrends: duurzaamheid, gezondheid, geluk, bereikbaarheid en betaalbaarheid. Volgens Beter Bed zijn deze trends van elementair belang voor de langetermijnvisie van de onderneming.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten